hotel podrinje banja koviljaca logo

Opuštanje može da počne...

Dobrodošli u Wellness&SPA Centar Podrinje!

Naš mali wellness i spa centar savršen je za opuštanje uma i tela – na bazenu, u parnom kupatilu, finskoj sauni, slanoj sobi, na toplim krevetima pored bazena ili uz neku od naših masaža. Na terasi, zaštićeni prirodnim hladom, odmorite se i relaksirajte u oazi sakrivenoj u senci četinara.

Kupljena ulaznica za Wellness&SPA obezbeđuje ulazak u slanu sobu i vodeni blok, kao i 20% popusta na zakazane masaže i tretmane. Posebna ulaznica se izdaje za goste koji žele da koriste isključivo slanu sobu.

Kupovina ulaznice za Wellness&SPA Podrinje omogućava boravak u svim sadržajima: slana soba (1 ulazak), bazen, finska sauna, parno kupatilo.

Cena:  3.000,00 dinara / Vreme boravka: 3 sata. Radno vreme je od ponedeljka do nedelje 07:30-22:30 časa.

wellness-spa-hotel-podrinje

Slana soba

U slanoj sobi hotela Podrinje nalazi se ‘prenosna’ Salis tehnika (Hymalayan Cube) koja je obložena prirodnim slanim ciglama starim preko 200 miliona godina. Ugrađene funkcije difuzora muzike i arome učiniće boravak u slanoj sobi čiji su zidovi od slanih himalajskih cigli i aspena  još prijatnijim. Slana soba je predviđena za 5 osoba koje mogu koristiti tople klupe ili ležaljke radi potpunog ugođaja. Temperatura sobe je između 23 i 25˚C, pa je pogodna i za osobe koje ne trpe visoke temperature.

Preporučuje se korišćenje slane sobe osobama svih doba, kao i deci i bebama.

Kupovina ulaznice za slanu sobu omogućava boravak u slanoj sobi. Cena: 500,00 dinara / Vreme boravka: 20 minuta

Termin u slanoj sobi možete zakazati i nezavisno od korišćenja vodenog bloka Wellness&SPA Centra.

Haloterapija (od starogrčke reči za so – halos ) je potpuno prirodna metoda koja ima antibakterijsko i antiinflamatorno dejstvo, jača imunitet, eliminiše napetost mišića i stres i obogaćuje našu kožu jodom. Ova vrsta soli pored natrijum hlorida sadrži i gvožđe, kalcijum, magnezijum, bakar, cink, litijum i selen – minerale koji učestvuju u brojnim fiziološkim procesima. Negativni joni povećavaju količinu kiseonika i nivo seratonina u mozgu dovodeći do povećanja mentalne energije, uz smanjenje osećaja apatije i depresije, emocionalne nestabilnosti, nervoze i stresa. Njihov optimalan broj neutrališe u vazduhu mnoge alergene uz smanjenje virulentnosti mikroba.

Radi Vaše udobnosti i sigurnosti molimo Vas da poštujete sledeća pravila:

 • Maksimalan boravak: 20 minuta
 • Obavezno je korišćenje: suve pamučne odeće ili bade mantila i zaštitnih nazuvica za obuću.
 • Obavezno je korišćenje peškira za ležaljke i toplu klupu.
 • Zabranjeno je korišćenje: elektronskih uređaja (so je korozivna i može uništiti Vaš uređaj), konzumiranje tečnosti, parfema i eteričnih ulja, korišćenje cigareta sat vremena pre dolaska (korišćenje parfema, eteričnih ulja, duvana mogu da izazovu respiratorne probleme kod korisnika haloterapije)
 • Gostima je strogo zabranjeno upravljanje komandama Himalayan Cube. U slučaju potrebe, pozovite osoblje SPA Centra.
 • Isključivo u slučaju potrebe, koristite SOS taster. Nesavesno korišćenje SOS tastera se neće tolerisati.
 • Kontraindikacije se mogu javiti kod sledećih stanja: groznica, tuberkuloza, srčana insuficijencija, hronična obstruktivna bolest pluća, krvarenje, upotreba alkohola ili droga, nestabilna hipertenzija, akutni stadijumi respiratornih bolesti.

*Molimo Vas da posebno obratite pažnju na upozorenja pored svake procedure.

Finska sauna

Vaš termalni krug u Wellness&SPA Centru Podrinje treba da započne ulaskom u finsku saunu dok ste čisti i suvi, kako bi efekat znojenja započeo ranije. Naša finska sauna za četiri osobe je napravljena od afričkog abachi drveta, a temperatura koja Vas očekuje unutra je 90˚C. Vašu pamučnu plahtu koju ste dobili na ulazu u SPA možete postaviti na sedalni deo u sauni ili da je odmotate oko Vašeg tela za vreme boravka u sauni.

Pored blagotvorne arome zagrejanog drveta, oživljavanjem čula mirisa zahvaljujući biranim eteričnim uljima, doživećete poseban osećaj umirenja, produbljenog disanja i relaksacije. Ovo je i psihološki stimulans za borbu protiv anksioznosti, depresije i posledica stresa.

Važno je da u saunu ne ulazite direktno posle upotrebe bazena, jer voda u bazenu sadrži hlor i ti hemijski sastojci i nečistoće svakako nisu poželjni kada počnu da se šire pore na Vašoj koži.

U finskoj sauni se nalaze drvene klupe na različitim visinama. Ukoliko sedite na gornjim klupama, temperatura vazduha je nekoliko stepeni viša. Započnite od ležanja ili sedenja na nižem nivou da bi se organizam postepeno privikao na visoke temperature. Boravak u finskoj sauni treba da bude od 6 do 15 minuta, u zavisnosti od Vaše individualne podnošljivosti visoke temperature.

Efekat hladne vode nakon upotrebe saune je od velikog značaja za cirkulaciju. Nakon zagrevanja u sauni, krvni sudovi u telu čoveka se šire i ulaskom u hladnu vodu isti se skupljaju. Ovaj toplo-hladni efekat značajno smanjuje zapreminu krvnih sudova i podstiče cirkulaciju krvi u celokupnom organizmu, zbog čega je neizostavni deo celog termalnog procesa. U termalnom krugu Wellness&SPA Centra Podrinje možete da koristite hladne tuševe ili vedro sa hladnom vodom ispred sauna.

Učestalost korišćenja i benefiti

Glavni benefiti korišćenja saune su sagorevanje kalorija, jačanje imuniteta, poboljšavanje elastičnosti krvnih sudova, opuštanje mišića, ublažavanje stresa, zbog čega je važna u svakodnevnom ili nedeljnom režimu radno aktivnih ljudi, posebno onih koji su na izrazito stresnim pozicijama.

Ulaskom u termalni krug Wellness&SPA Centra Podrinje profesionalni, amaterski i rekreativni sportisti imaju veći fokus, manje su izloženi povredama i samim tim postižu bolje sportske rezultate.

Korišćenje saune doprinosi i mirnom snu i kvalitetnom odmoru zbog čega je preporučljivo svakodnevno koristiti saunu u toku svih godišnjih odmora, kako biste postigli maksimalan efekat za kratko vreme.

Ono što nije naročito poznato jeste da se tokom korišćenja saune u tri ciklusa od po 15 minuta (3 x 15 min boravak u sauni, 5 minuta hlađenje hladnim tušem) izgubi između 400 i 800 ml tečnosti, zbog čega je obavezna redovna hidratacija za vreme i nakon korišćenja Wellness&SPA Centra.

Radi Vaše udobnosti i sigurnosti molimo vas da poštujete sledeća pravila:

 • Maksimalan boravak: 15 minuta.
 • Ne preporučuje se korišćenje saune ukoliko ste trenutno pod dejstvom alkohola, ukoliko ste skoro imali obilni obrok, ukoliko imate grip, groznicu ili temperaturu.
 • Obavezno je korišćenje kupaćeg kostima.
 • Obavezno je korišćenje plahte za saunu.
 • Korišćenje finske saune nije preoručljivo za decu ispod 16 godina.
 • Obavezno je hlađenje (tuševi ispred saune/vedro sa hladnom vodom) na svakih 15 minuta.
 • Molimo Vas da redovno konzumirate vodu.
 • Isključivo u slučaju potrebe, koristite SOS taster. Nesavesno korišćenje SOS tastera se neće tolerisati.
 • Kontraindikacije se mogu javiti kod sledećih stanja: srčani bolesnici, povišen krvni pritisak, proširene vene, akutne infekcije, trudnice i porodilje, menstrualni ciklus, rano dečije doba, staro životno doba
 • Korišćenje finske saune je apsolutno zabranjeno u sledećim slučajevima: postojanje pejsmejkera, degenerativna miokardiopatija sa anginom pektoris, perikarditis, miokarditis, endokarditis, tuberkuloza, epilepsija, bolesti bubrega ili bilo kog stanja koje može uticati na Vašu reakciju na toplotu.

*Molimo Vas da posebno obratite pažnju na upozorenja pored svake procedure.

Parno kupatilo

Po izlasku iz Finske saune, hidriranja i hlađenja od minimum 15 min, možete da pređete u Parno kupatilo. Imajući u vidu da je vlažnost vazduha 100% i da su sve površine (klupe) unutra mokre, ući ćete samo u kupaćem kostimu, a bademantil, peškir i plahtu možete da ostavite na čiviluku ispred ulaza u parno kupatilo.

Prepuštanje toploti koju parno kupatilo pruža, priuštićete Vašem organizmu neponovljivi osećaj regeneracije. Zahvaljujući visokoj temperaturi i vlažnosti vazduha (temperatura: 45-55˚C / vlažnost vazduha 100%), podstiče se pojačano znojenje kojim se izbacuje višak toksina iz organizma, a sam efekat pare dodatno pospešuje elastičnost kože, dajući joj blistavost i mekoću. Naše parno kupatilo za 6 osoba je opremljeno prema najnovijim standardima.

Predviđen boravak u parnom kupatilu se kreće od 5 do 15 minuta u zavisnosti od subjektivne podnošljivosti velike vlažnosti u kombinaciji sa visokom temperaturom. Pravilna hidratacija je ključna za uživanje u benefitima korišćenja parnog kupatila. Ne zaboravite da nadoknadite gubitak vode unošenjem tečnosti, kao i korišćenjem tuševa i hladnih procedura.

Učestalost korišćenja i benefiti

Glavni benefit korišćenja parnog kupatila je pre svega opuštanje uma i tela, obzirom da ovaj deo termalnog kruga nije toliko iscrpljujuć i stresan kao finska sauna, jer se koristi vlažna, a ne suva toplota. Na ovaj način se pojačava lučenje endorfina koji relaksira  ljude pod stresom i anksioznošću i omogućava im bolji san, zbog čega je ova procedura poslednja u termalnom krugu.

Oslobađanje od stresa omogućavamo regeneraciju čitavog organizma, jačanje imunološkog sistema i detoksikaciju kompletnog organizma. Zahvaljujući toploj pari dolazi do čišćenja disajnih puteva koji postaju vlažni i njihov kapacitet se povećava, kao i do ublažavanja bolova i nelagodnosti (reumatoidni artritis) zahvaljujući poboljšanju cirkulacije krvi, zagrevanjem oštećenih zglobova i povećanjem oksigenacije i detoksikacije kompletnog organizma.

Boravak u parnom kupatilu je neizostavan deo tretmana zdrave i čiste kože koja se zahvaljujući toploj pari oslobađa od toksina, nečistoća i komedona, a poseban efekat se postiže samostalnim korišćenjem posebno pripremljenog pilinga mešavinom morskim soli i ulja koje možete kupiti na recepciji Wellness&SPA Centra Podrinje.

Svakodnevan boravak u parnom kupatilu obezbeđuje zdrav organizam oslobođen toksina, sjajnu kožu i miran um.

Radi Vaše udobnosti i sigurnosti molimo Vas da poštujete sledeća pravila:

 • Maksimalan boravak: 15 minuta.
 • Ne preporučuje se korišćenje parnog kupatila ukoliko ste trenutno pod dejstvom alkohola, ukoliko ste skoro imali obilni obrok, ukoliko imate grip, groznicu ili temperaturu.
 • Obavezno je korišćenje kupaćeg kostima.
 • U parno kupatilo ne unostite peškir, plahtu ili bademantil.
 • Korišćenje parnog kupatila nije preoručljivo za decu ispod 16 godina.
 • Molimo Vas da istuširate mesto na kome ste sedeli, kako bi gost nakon Vas mogao da bezbedno koristi parno kupatilo.
 • Obavezno je hlađenje (tuševi ispred saune/vedro sa hladnom vodom) na svakih 15 minuta.
 • Molimo Vas da redovno konzumirate vodu.
 • Isključivo u slučaju potrebe, koristite SOS taster. Nesavesno korišćenje SOS tastera se neće tolerisati.
 • Kontraindikacije se mogu javiti kod sledećih stanja: srčani bolesnici, povišen krvni pritisak, proširene vene, akutne infekcije, trudnice i porodilje, menstrualni ciklus, rano dečije doba, staro životno doba
 • Korišćenje parnog kupatila je apsolutno zabranjeno u sledećim slučajevima: postojanje pejsmejkera, degenerativna miokardiopatija sa anginom pektoris, perikarditis, miokarditis, endokarditis, tuberkuloza, epilepsija, bolesti bubrega ili bilo kog stanja koje može uticati na Vašu reakciju na toplotu.

*Molimo Vas da posebno obratite pažnju na upozorenja pored svake procedure.

Bazen i Relax zona

Bazen u Wellness&SPA Centra Podrinje je dubine 1,3m, veličine 4,70x3m, sa temperaturom vode između 27 i 30˚C i hidromasažnom klupom sa mlaznicama. Boravak na bazenu i relaks zoni je poseban doživljaj zahvaljujući Kraljevskom parku koji se vidi kroz staklene zidove kojima je bazen okružen. U letnjem periodu godine možete uživati i na našoj terasi sa Refresh barom.

Benefiti korišćenja bazena su mnogobrojni, a redovnim boravkom u bazenu imate mogućnost da poboljšate svoje zdravlje i fizičku kondiciju. Plivanje predstavlja idealan trening za ceo organizam, jer su aktivni svi mišići tela, bez dodatnog opterećenja na zglobove, zbog čega je namenjen svim starosnim grupama. Redovno praktikovanje plivanja ubrzava metabolizam i pruža nam povećan nivo životne energije. Za sve vas koji niste ljubitelji plivanja, na raspolaganju Vam je hidromasažna klupa sa mlaznicama, gde se možete opustiti i uživati u hidro i aero masaži.

Nakon što završite sa korišćenjem bazena, možete se opustiti na našim toplim klupama pored bazena, koje će dodatno opustiti Vaše celo telo.

Radi Vaše udobnosti i sigurnosti molimo Vas da poštujete sledeća pravila:

 • Bazen je bez nadzora i nema spasilačke službe. Gosti koji koriste bazen rade to na sopstvenu odgovornost.
 • Kupaći kostim je obavezan.
 • Deca mlađa od 16 godina mogu da borave na bazenu u pratnji roditelja ili staratelja.
 • Iz sanitarnih razloga, deca ispod 3 godine prilikom kupanja u bazenu obavezno moraju imati pelenu namenski proizvedenu za vodu.
 • Skakanje u vodu i trčanje oko bazena je strogo zabranjeno.
 • Korišćenje pribora za jelo i staklenog posuđa nije dozvoljeno.
 • Unošenje hrane i pića nije dozvoljeno.
 • Hrana i piće mogu biti posluženi isključivo od strane zaposlenih u hotelu.
 • Molimo da se istuširate pre korišćenja bazena, nije dozvoljena upotreba krema, losiona, ulja pre ulaska u bazen.
 • Zabranjeno je korišćenje bazena osobama pod dejstvom alkohola.
 • Fotografisanje na bazenu je dozvoljeno jedino ukoliko ne ugrožava privatnost ostalih gostiju.
 • Molimo Vas da vredne stvari ne nosite sa sobom. Osoblje Wellness&SPA Centra ne garantuje za bezbednost Vaših ličnih stvari.

*Molimo Vas da posebno obratite pažnju na upozorenja pored svake procedure.

Vreme je za masažu!

Oslobađanja od nagomilanog stresa je razlog da masaže, kao i tretmani tela i lica predstavljaju neizostavan deo nege savremenog čoveka koji ovim prirodnim načinom znatno prevenira bolest i obezbeđuje sebi dug, zdrav i radostan život.